top of page
IMG_2829.JPG

Bøger og artikler som inspirerer!

Jeg har ALDRIG læst ret mange bøger og artikler! - Men når man går All-In på fritidspædagogikken og fritidsområdet, ja så er der alligevel bøger og artikler som har gjort indtryk. Bøger og artikler som jeg får min inspiration fra. Se dem her nedenunder.

IMG_3062.jpg

Ida er pisse provokerende

Ida er pisseprovokerende // BARE læs den. Historier og refleksioner fra virkeligheden, og så er Rikke Smedegaard Hansen bare "pisse" inspirerende.

IMG_3060.jpg

Pissedårlig pædagogik

Pissedårlig pædagogik // Læs den, og bliv motiveret til at blive en endnu bedre pædagog. Tak for en god debatbog Trine Ankerstjerne og Alexander von Oettingen

IMG_9764.JPG

Fritidspædagogiske tænkere

Endelig en bog om de teoretikere, der har haft afgørende betydning for fritidspædagogikken. Bogen er en antologi som præsenterer 14 centrale pædagogiske tænkere, hvis nøglebegreber og tænkning alle har noget særlig at bidrage med til det fritidspædagogiske felt.

IMG_9755.jpg

Fritidspædagogikken Gentænkt

Hvis du arbejder i klub - og er optaget af børn og unges fritidsliv, så skal du læse denne bog. Bogen stiller skarpt på, hvordan du som fritidspædagog kan skabe endnu bedre rammer for venskaber, og fællesskaber mellem børn og unge.

 

Denne antologi inspirere og kommer med værktøjer til at styrke #fritidspædagogikken i klubberne, så børn og unge oplever trivsel og deltagelsesmuligheder i fællesskaber. 

Bogen indeholder en masse konkrete eksempler og refleksionsspørgsmål, der kan understøtte praksis i klubberne.

IMG_3064.jpg

Deltager Effekten

Skab motivation blandt kollegaerne og maget, meget mere. Værktøjer og tips til arbejdet med organisering og involvering i praksis. Masser af konkrete definitioner og begreber, der kan hjælpe dig i din praksis.

IMG_3063.jpg

Fremtidens Klubtilbud

Fremtidens "Bibel" // Masser af praksisnære eksempler fra pædagoger og de unge, så giver et indblik i den betydning, klubberne har for de uger over hele landet. BARE LÆS DEN!!

IMG_9765.JPG

Pædagogisk Entreprenørskab

Denne bog introducerer, definerer og eksemplificerer begrebet "pædagogisk entreprenørskab"  Med pædagogisk entreprenørskab forbindes den traditionsrige kultur- og aktivitetspædagogik med moderne pædagogisk innovation og skaber hermed rum for kreativitet, handlekraft, medborgerskab og fællesskab i en naturlig kontekst.

IMG_3061.jpg

Ståbi 2020 & Ståbi 2021

Fritids- og ungdomspædagogikkens STÅBI // Bog udgaven er en samling af vildt spændende artikler, skrevet af en masse forskellige fagfolk. Den kan inspirere din som enkeltperson, men også faglige fællesskaber i arbejdet med børn og unge.

IMG_3059.jpg

Fritidspædagogik, Faglighed og Fællesskaber

Til dig som er praktikker // Denne bog sæter fokus på de særlige fritidspædagogiske bidrag til det gode børneliv. Bogen tilbyder og et praksisnært blik på pædagogers profession og måder at arbejde professionelt med muligheder for børn samspil.

IMG_9766.JPG

Vovemod og handlekraft

Bogen viser, hvordan pædagoger med afsæt i kreative projekter og æstetiske udtryksformer kan være med til at skabe rum, hvor mangfoldigheden udgør en vital ressource for fællesskabet og for den enkelte.

IMG_1565.JPG

Temaer og aktiviteter i skole- og fritidspædagogik

Hvordan arbejder man henimod sine pædagogiske mål med de børn, der er tilstede? - Bogen tilbyder teorier og metoder, som man kan bruge til at planlægge pædagogiske aktiviteter ud fra bogens faglige temaer. Bogen henvender sig til pædagogstuderende, der læser specialiseringen skole- og fritidspædagogik, men kan læses og bruges af alle, der beskæftiger sig med pædagogik på skole- og fritidsområdet. 

Tryk på billedet for at komme til BUPL's Artikeldatabase

IMG_8833.JPG
bottom of page