top of page

Du er modigere end du tror!

Det lyder meget nemt, men jeg synes også det har været meget svært.


Det kræver nemlig mod at være modig. Det krævede, at jeg kom ud af min comfort zone og at jeg ændrede mine vaner, var ligeglad med hvad andre tænkte, og at jeg ikke lod frygten holde mig tilbage. Jeg er faktisk modigere, end jeg tror – det er bare, de der dumme tanker der ofte holder mig tilbage fra at gøre det jeg drømmer om. Er jeg i virkeligheden bange for at skille mig ud fra mængden, bange for at stå op for mig selv, eller bange for konsekvenserne? – der er meget der kan holde en tilbage.


Hvornår kunne jeg mærke, at jeg havde gjort noget modigt?

Vi kender nok alle følelsen af, at noget ikke fungerer mere. Noget der frustrerer, og tager din glæde. Der er skridt, jeg længes efter at tage, men mine tanker holder mig tilbage, og jeg kunne mærke en knude i maven af frygt for, at træde ud af det kendte og ind noget nyt og ukendt. Jeg oplevede at mit hoved var ved at koge over af tanker, der hele tiden trækkede mig i først den ene retning (mod drømmen) og bagefter i den anden retning – tilbage til det, jeg kender.

Lige her står jeg på kanten af min comfort zone – og møder muren af frygt. Inde i min comfort zone er der trygt, fordi jeg ved, at der er styr på det hele. Jeg er i kontrol – jeg har kontrol. Udenfor min comfort zonen har jeg ikke kontrol med noget som helst. Det kan mit ego ikke lide, og derfor vil det hele tiden forsøge at trække min tilbage ind i min comfort zone.


Det var så her modet kom ind i billedet. Det krævede nemlig mod at træde udenfor min comfort zonen. Hvad nu hvis jeg ikke ender der, hvor jeg drømmer om at lande. Hvad nu hvis det ikke lykkes? Mine tanker prøver ihærdigt at forhindre mig i at tage et forkert valg. Men tanker er jo bare tanker, og jeg bliver aldrig klar til at tage modige skridt via mine tanker – det skal MÆRKES! Det skal FØLES, og det skal føles rigtigt!


Gevinsten ved at øve mig på, at være modig

At være modig er noget, man er nødt til at arbejde med og øve sig på. Fortroligheden med at være modig vokser for hver dag, jeg øver mig. Den helt store gevinst er, at jeg samtidig bliver mere tydelig i min kommunikation og mit kropssprog samtidig med, at jeg kan mærke mine største livsværdier blive udlevet. Jeg vokser i modstand og når jeg gør nye ting.


Det kræver MOD at gå nye veje, at være insisterende, nysgerrig, at tro på de endnu ukendte potentialer og ikke vide svaret på forhånd. Jeg har derfor kastet mig ud i at holde modige oplæg og andet om fritidspædagogik og min vej som meningsdanner.


Det er nu, du skal være modig, og gøre det, også selvom det føles utrygt.
Comments


bottom of page